🔔 nieuwsitem

Via onze nieuwspagina kun je onze laatste nieuwsitems, ontwikkelingen binnen onze stichting en missies volgen!

Oekraïne

    • Brandweervoertuig, Materialen

Oekraïne 2023:

Achter de schermen is de afgelopen periode veel werk verricht door diverse vrijwilligers om deze donatie naar Oekraïne te krijgen. Ook is intensief samengewerkt met het ministerie van Justitie en Veiligheid en heeft de firma Hytrans uit Lemmer de systemen om niet weer operationeel inzetbaar gemaakt.
Op 27 augustus 2023 vertrok vanuit Hengelo (OV) een colonne van zes vrachtauto’s met groot watertransport systemen (WTS) inclusief toebehoren en een container vol met rampterreinverlichting naar Polen. De WTS-en zijn eerder gebruikt in Zuid-Oost-Brabant en de verlichting in Limburg-Zuid en zijn bedoeld voor de brandweer in Oekraïne. De mobiele Groot Watertransport-systemen kunnen in de Oekraïne ingezet worden voor grote branden, maar bijvoorbeeld ook bij overstromingen. Op deze dag reden ongeveer 14 brandweermensen uit Gelderland en Overijssel, Noord Holland, Brabant en de Marine brandweer in pelotons-verband naar de hub in Polen.
Maandag 28 augustus 2023 heeft de colonne van 6 voertuigen zich bij het inzamelpunt in Polen gemeld en zijn de containers overgedragen. Van hieruit zullen deze containers verder vervoerd worden naar Oekraïne.

 

       

Oekraïne

Brandweer zonder Grenzen heeft contacten met het oncologisch kinderziekenhuis en een kindertehuis in Lviv. De missies naar Oekraïne zijn de uitzondering op de regel en niet direct brandweer technisch gerelateerd. We hebben het personeel van het ziekenhuis onder andere meer zelfredzaam gemaakt en in het ziekenhuis preventieve maatregelen genomen. Daarnaast hebben we een brandweervoertuig geschonken om kinderen te verplaatsen. De lokale brandweer is ondersteund met diverse materialen. Na het uitbreken van de oorlog komen steeds meer mensen naar het genoemde ziekenhuis. Middelen zijn te kort. Brandweer zonder Grenzen doet er alles aan om hierin te ondersteunen. De getoonde tankautospuit staat klaar voor Tsjernobyl.

Translate >
Scroll naar boven