🔔 nieuwsitem

Via onze nieuwspagina kun je onze laatste nieuwsitems, ontwikkelingen binnen onze stichting en missies volgen!

HELPT ANDEREN HELPEN

STICHTING BRANDWEER ZONDER GRENZEn

De stichting is opgericht in 2007 en is een organisatie van [aantal] vrijwillers. Iedere vrijwilliger zet zich hard in voor het steunen van lokale brandweerorganisaties waar ze de hulp goed kunnen gebruiken. Lokale brandweerkorpsen krijgen training en uitrusting die hen in staat moet stellen de brandveiligheid van hun omgeving te verbeteren.

IN HET KORT

over BRANDWEER ZONDER GRENZEN

Brandweer zonder Grenzen is actief geweest in Bosnië, Oekraïne, de Filippijnen, Benin, Sri Lanka, Kirgizië, Guatemala, Paraguay en Laos. Naast deze projecten hebben we onze steun verleend aan projecten in Ghana, Madagaskar, Polen en Hongarije. Wij werken met vijftien instructeurs die gespecialiseerd zijn in verschillende vakgebieden. We trainen de brandweerkorpsen in basis- en geavanceerde brandbestrijding, blustechnieken, gevaarlijke stoffen, commando en controle en we verzorgen cursussen voor de lokale trainers.

De stichting werkt minstens drie tot vijf jaar met lokale brandweerkorpsen samen om te zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de bekwaamheid van de brandweerlieden. Het eerste jaar richten we ons op de basisbrandweeropleiding. Wij dringen onze methoden niet op aan de brandweerkorpsen, maar implementeren onze ervaring, ons materiaal en onze opleiding in hun brandbestrijdingssysteem. Het tweede jaar herhalen wij het eerste opleidingsjaar. Door deze herhaling zullen de vaardigheden van de brandweerlieden extra groeien. De opvolgende jaren worden de oefeningen complexer en richten we ons meer op commandovoering. Daarna gaan we lokale trainers opleiden die de leercurve de komende jaren kunnen voortzetten. Dit zal de brandweerkorps voorbereiden op ons vertrek. De stichting heeft de afgelopen jaren zeer goede ervaringen gehad met het volgen van deze richtlijnen.

STATISTIEKEN

Wat wij tot nu toe hebben behaald…

Met onze vrijwilligers en partners hebben wij sinds 2007 al heel wat mooie dingen behaald. Hiernaast kunt u in het kort door middel van een aantal cijfers onze prestaties tot nu toe bekijken. Hier zijn wij uiteraard ontzettend trots op!

 • Gemiddeld 5 missies per jaar
 • 15 instructeurs
 • Meer dan 500 brandweerlieden opgeleid
 • Actief in 13 landen
 • Donaties ontvangen van meer dan 50 bedrijven
 • €230.000 ontvangen aan donaties
 • 7 brandweerwagens
 • 1 hoogwerker
 • 1 reddingsvoertuig
 • 50 reddingssets
 • Meer dan 750 ademhalingsapparaten, maskers en flessen
 • Meer dan 2000 brandweeroveralls en helmen

STICHTINGGEGEVENS

Maak kennis met… DE Directie & Ondersteuning

De directie van Brandweer zonder Grenzen bestaat uit Harald Aarnink, Erwin te Bokkel en Eric Zigenhorn. De ondersteuning is in handen van Susan Bruggeman. In het dagelijks leven is Harald Teamleider Onderhoud en Techniek in de Veiligheidsregio Twente. Erwin te Bokkel is Manager van de Afdeling Brandweerzorg van de Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland Midden. Eric Zigenhorn is opleidingscoördinator bij Brandweeropleidingen BOGO, ook Susan Bruggeman is werkzaam bij Brandweeropleidingen BOGO in de functie planner. Ook operationeel zijn Harald, Erwin en Eric nog actief in het vak; Harald als OVD binnen Veiligheidsregio Twente, Erwin als HOVD/Leider CoPI in de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Eric Zigenhorn is actief als bevelvoerder van korps Groesbeek in Veiligheidsregio Gelderland Zuid.

Erwin te Bokkel

Voorzitter, financiën, communicatie

Districtscommandant / HOVD veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland

Eric Zigenhorn

Instructeurs, missies

Opleidingscoördinator en docent Stichting Brandweeropleidingen BOGO

Harald Aarnink

Materieel, materialen & logistiek

Teamleider Onderhoud & Techniek/OVD Veiligheidsregio Twente

Susan Bruggeman

Voorzitter, financiën, communicatie

Planbureau, Stichting Brandweeropleidingen BOGO

Maak kennis met… hET BESTUUR

STEPHAN WEVERS

Bestuursvoorzitter

Commandant Brandweer Twente

hERRY ESTER

Secretaris

Directeur Stichting Brandweeropleidingen BOGO

Gert-Jan Verhoeven

Penningmeester

Thorsten Hackl

Bestuurder/co-founder

Adviseur Gevaarlijke Stoffen
Veiligheidsregio MW-Brabant

Olav Strotmann

Bestuurder

Hoofd afdeling Brandweerzorg, Veiligheidsregio NO-Gelderland

Kenny Meesters

Bestuurder

Docent/onderzoeker Crisisinformatiemanagement, Tilburg University

Translate >
Scroll naar boven