🔔 nieuwsitem

Via onze nieuwspagina kun je onze laatste nieuwsitems, ontwikkelingen binnen onze stichting en missies volgen!

Brandweer zonder Grenzen in Paraguay

Brandweer zonder Grenzen is in de week van 21 augustus 2023 actief geweest in Paraguay. Namens onze organisatie maakten Thorsten Hackl, Alfred Hamers en Erwin te Bokkel via Brazilië de lange reis naar onze vrienden van de vrijwillige brandweer van de grensstad Presidente Franco. Ook vertegenwoordigers van het korps van Asunción kwamen daar naartoe. De missie was een vervolg op eerdere bezoeken in de afgelopen jaren, waarbij indertijd al een schuimblusvoertuig werd gedoneerd. Het werd een warm ontvangst!

Deze missie stond in het teken van de aflevering van een zeecontainer vol gedoneerde brandweermaterialen voor de korpsen. Bovendien hebben Thorsten en Alfred op verzoek van de commandanten een cursus ongevallenbestrijding gevaarlijke stoffen gedraaid. Er waren theorielessen, train-de-trainersessies en carrousel-oefeningen. Met als afsluiting een grote eindoefening met diverse korpsen op het terrein van een groot op- en overslagbedrijf met diverse brandstoffen en soyaproducten. Mooie bijvangst: onze mensen hebben bemiddeld en meegedacht in het organiseren van een permanent samenwerkingsverband met het bedrijf, waar zowel bedrijf als lokale brandweer van gaan profiteren. Twee dagen na de oefening werd de samenwerking bekrachtigd!

Tenslotte waren Alfred, Thorsten en Erwin ook te gast in de gemeenteraad van Presidente Franco en het parlement van het Departement (zeg maar: Provincie). Op beide plekken werd onze organisatie uitgebreid bedankt en gehuldigd en mochten we zelf ook spreken. Hopelijk gaat dit straks ook nog wat helpen voor de lokale korpsen daar, want zij krijgen nauwelijks of geen geld van de overheden (!) In de vol geplande dagen was er ook nog wat tijd voor een bezoekje aan de Iguazu Falls en een beroepspost in Brazilië en werd een nieuw, nog niet geopende brug tussen Presidente Franco (Paraguay) en Brazilië belopen. Bij deze brug komt straks de derde brandweerpost van de stad.
En natuurlijk was er ten slotte ook nog ruimte om samen regelmatig te eten op de kazerne en de banden met elkaar te versterken. Het waren volle, mooie en succesvolle dagen en iedereen kijkt er tevreden op terug!

Translate >
Scroll naar boven